Publicerad i Skrivandets hantverk

Första blogginlägget om hantverket

Det här är första blogginlägget på väldigt många år. Det är nog egentligen förrän nu som jag vet vad jag egentligen vill blogga om.

Temat för bloggen är skrivandets hantverk, som jag ser det vill jag tillägga. Jag vet inte om jag gör på rätt eller fel sätt. Jag älskar att skriva och är fullständigt uppslukad av att skriva så timmarna flyger iväg.

Skrivandets hantverk, vad är då det?
För mig handlar skrivande om att jag ger uttryck åt mina innersta tankar, funderingar och föreställningar om livet och det som pågår i mitt liv. Alla kan skriva, men jag tänker att man tycker mer eller mindre om att skriva. Man har också olika lätt eller svårt för att få ner tankarna på pappret.

Det är som en del elever säger – att de vet vad de vill skriva men de kan inte uttrycka det på pappret. Och det är ju ett dilemma. Jag har lätt för att uttrycka mig i skrift, men tycker det är svårare att prata och sätta ord på det jag vill förmedla. Så vi är olika individer helt enkelt.

Vilka är då mitt bästa tips för att börja skriva och få igång inspirationen?

  • Avsätt tid för att skriva. Det kan vara en kvart varje dag till att börja med.
  • Se dig omkring och studera människor du möter. På affären, på bussen, på caféet. Hur beter de sig, vad gör de?
  • Skaffa kunskap – läs mycket och ta reda på mer om det du vill skriva om.
  • Fantisera! Bygg din egen berättelse.
  • De flesta som vill skriva är rädda för att de inte ska räcka till och bli utgivna, därför skriver de inte. Fråga dig själv, är det viktigt i nuläget att bli utgiven?

Om du vill komma framåt med ditt skrivande behöver du ta ett första steg och börja göra. Ingen annan gör det för dig om inte du kan börja. Släpp begränsningarna med att inte tro på dig själv. Slut ögonen, blunda och se framför dig att du kan göra allt du vill! Skapa ditt liv som du vill ha det!

Mia Backelund 2017

texture-1893788_640

 

 

 

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s