Publicerad i Betraktelser

ATT RESA SIG UPP IGEN

I livets resa ingår guppiga vägar, vandring genom snåriga och igenvuxna skogar, balansgång över gistna hängbroar högt över hisnande avgrunder. Det ingår att stänga dörrar och släppa taget. Det ingår fall ner i djupa raviner, som orsakar blödande och stora sår. Det innebär möten med monster, älvor och gudinnor. Det kommer också förr eller senare innebära djupa möten med sitt Sanna jag. 

När föreställningar och illusioner av det jag trodde var sant och riktigt obarmhärtigt grusades tvivlade jag också på mig själv och min egen styrka. Jag befann mig på vandring i Ingemansland, så långt bort från mänskligheten jag kunde komma. Där alla dörrar jag tog i var stängda och låsta och inte för mig. 

Det var en vandring i ett dimhöljt landskap, där jag trevande fick känna mig fram och låta fötterna visa mig vägen. Det var en resa varje dag, där jag sakta men säkert började förstå att jag måste börja lita på mig själv och vad jag ville med mitt liv. Där det materiella spelade mindre och mindre roll, där det viktigaste blev att ha tak över huvudet, ha en säng att sova i, ha dem jag älskar omkring mig, ha kläder på kroppen för att inte frysa och kunna äta mig mätt.  Ta en dag i taget och arbeta med att hitta nya dörrar där nycklarna passade och var ämnade för mig och mitt liv. Det handlade om att jag ändrade tankarna, började fundera på vad jag egentligen gjorde och successivt vågade jag också möta alla utmaningar och rädslor och ta ansvar för mitt liv. 

Resan fortsätter och utmaningarna kommer och går. Jag faller ibland, jag blir irriterad och arg ibland och jag puttar ansvaret framför mig ibland. Skillnaden nu är att jag hellre sätter ord på vad som gör mig förbannad och sen reser jag mig upp igen och tänker att jag har ju faktiskt valmöjligheten att ändra hur jag tänker i de situationerna. 
Jag är inget offer. Varje dag har jag möjlighet att välja hur jag vill närma mig livet och människorna i det.
Mia Backelund 2017 (C)


Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s