Publicerad i Skrivandets hantverk

Sätt ett mål med ditt skrivande 

Oavsett varför du skriver så är det bra att klargöra syftet för sig själv. Följande frågor brukar jag fundera över när jag skriver och de ger mig en ryggrad/stomme i mitt skrivande. Vill du exempelvis ge ut dina texter så kan ett steg på vägen vara att undersöka marknaden och ta reda på hur konkurrensen ser ut. Vad kan du utveckla hos dig själv kan handla om att du vill hitta inspirationen och din egen röst. En skrivarhelg kan vara ett steg. 

Frågorna kommer från coachingmodellen GROW 

  • G Goal (Mål) Sätt upp mål för vad du gör och vad du vill uppnå på lång sikt
  • R Reality (Verklighet/nuläget) Utforska nuläget.                                          
  • O Options (Val) Alternativa strategier
  • W When, Whom, Will (När, vem, vilja) Tidsättning, behovsbeskrivning och motivation

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s