Publicerad i Betraktelser

FÖRFATTAREN

Jag arbetar med en text just nu som legat och ”vilat” i många år. 
Jag minns den första versionen av texten som jag och en vän jobbade med där vi diskuterade, stötte och blötte idéer och testade, förkastade och började om på nytt.  Häromdagen tog jag fram den igen och började läsa den och en ny värld öppnade sig igen. 

I texterna som jag skriver har jag makten att skapa en värld med fiktiva människor i. Efter ett tag så börjar personerna leva i berättelsen. Jag känner deras känslor och situationerna som de befinner sig i har jag kanske vid något tillfälle varit en del av. Jag utsätter dem för prövningar, vänskap, kärlek och sitter som en trollkonstnär vid datorn och viftar med ett trollspö.
Så slog insikten till med full kraft när jag satte mig på bussen för att åka till jobbet idag. Jag har lika stor makt att skapa mitt eget liv och vad jag utsätter mig för, som jag har att skapa andra berättelser. Skillnaden är att jag inte alltid lyssnar på mina egna åsikter och vad jag vill med livet.
Jag tror att vi människor håller fast vid föreställningar och bilder av hur vi tycker att livet ska vara. Vi glömmer också bort att det är viktigt att emellanåt ställa sig frågan om det ÄR vad vi vill med livet. 
Berättelsen som jag skriver på just nu, har haltat lite. Tills jag kastade om byggstenarna och började om från slutet. Helt plötsligt öppnades en dörr som jag inte sett förut, men som jag förstår är värdefull för det fortsatta skrivandet.  Jag tror att det är viktigt att ha slutet i sikte och redan innan ha funderat på vad jag vill uppnå. Vad avsikten och målet är med det jag skriver.  När en har tydliggjort vart man vill komma blir allt lättare.

❤Ljus & Kärlek❤

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s