Publicerad i Betraktelser

Livets regndans


Det har varit kallt länge och jag tror att de flesta med mig längtar efter sol och värme igen. Idag är det ett fint vårregn som strilar nerför bussens rutor och jag känner för första gången på länge värmen i luften när går till bussen. Under dagens bussresa kikar jag ut genom bussens fönster. Himlen är ljusgrå och regnet sköljer ner och tvättar jorden. Jag tycker att det gröna ser en aningen grönare ut. På ett gärde står två tranor alldeles stilla. Det är som att de lyssnar in vad som händer och sker.

Jag minns en cykeltur för många år sen, då jag och en kompis hamnade mitt i ett regnoväder. Vi valde att cykla vidare och blev genomblöta, men effekten av att befinna sig mitt i regnet var att vi båda blev fnissiga och väldigt upprymda av energierna i regnet. Det var som små energibubblor som spratt omkring i hela kroppen.

Livet kan liknas vid årstiderna tänker jag. De flesta av oss upplever dagar som är varma och ljusa som vårdagar och sommarkvällar och ibland blir livet jobbigare och mörkare som höst- och vinterkvällar. Jag tänker att dessa ”ups and downs” är något som ingår i livet. Att oavsett hur mycket motgångar vi än möter så finns det något ljust och vackert att vara glad över varje dag. 

Jag strävar efter att hantera livets motgångar med acceptans och fortsätter att leva trots alla utmaningar som kommer. Och jag tänker att ibland är det helt okej att köra ner med ena hjulet i diket, för att sedan räta upp bilen och fortsätta på vägen igen. Alla människor upplever svackor i livet ibland. Jag tänker att det är när man lär sig att njuta av regnet och acceptera stormarna som dyker upp i livet ibland också lär sig nya saker om sig själv.

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s