Publicerad i Betraktelser

TUSENMILARESAN


Rakt framför mig ser jag konturen av Isaberg framträda. Den kraftfulla sluttningen väcker känslor i min kropp på ett sätt som gör mig glad och oemotståndligt lycklig. Idag är toppen inhöljd i lätta dimslöjor som liksom silar igenom trädens grönska och bäddar in Isaberg i ett mystiskt skimmer.
Varje tusenmilaresa börjar med ett enda steg, menade Lao Tsu och jag tänker att det är så det är. För att komma någonstans på min resa behöver jag börja om på många olika sätt. Av de läxor som jag hittills har tagit del av är acceptans och konsten att släppa taget om människor, saker och händelser värdefulla kunskaper och verktyg att ha lärt sig. 

Det är bäst att tycka att livet är härligt och underbart att leva tänker jag. Det är viktigt att ta vara på tiden som vi har fått tillsammans. Det är nuet som är det viktiga och tacksamheten över vad jag har och vilka jag har i mitt liv som är värdefullt.
Vi gör alla en egen resa som består av ett antal områden att fördjupa kunskapen om. 

– Att släppa taget om människor innebär inte att vi aldrig mer kommer att ses

– Att släppa taget om situationer innebär att en ny dörr öppnas för en bättre tillvaro

– Att släppa taget om det förflutna innebär att jag har tagit till mig kunskapen som var gömd och vuxit ytterligare i min kunskap om mig själv. 

Att acceptera innebär tacksamhet för det jag har i mitt liv. 

– Om någon som var elak mot dig lämnar dig – var tacksam för friheten du har fått. 

– Om någon du älskar dör – var tacksam för den oändliga källan av kärlek som ni delade tillsammans och minns alla vackra minnen. 

– Om sjukdomen blir sämre – var tacksam för varje sekund som du mår bra och får uppleva det vackra i tillvaron. 

– Om allt känns sorgligt och ledsamt – var tacksam för känslorna och tillåt dig att vara ledsen en stund. Känslor är bara känslor, de bekräftar inte dig som människa. Men visa dem, var tacksam för dem och alla insikter som kommer med känslorna.

– Om du glömde – var tacksam för att du är mänsklig och det blir fel ibland.

Och ge dig själv en varm kram emellanåt och var glad för att du är du, för det finns ingen annan som är som du 💕

Mia Backelund 2017 (C) 

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s