Publicerad i Betraktelser

OM ATT BIDA SIN TID


Det är en period av väntan i livet.  När jag lyssnar inåt vet jag instinktivt att jag inte ska falla i fällan och börja planera något som inte ens är färdigt ännu.  Jag har fått förmånen att få en glimt av framtiden, men vad jag gör med denna glimt är upp till mig.  Så jag har börjat staka ut framtiden som jag vill att den ska gestalta sig. Börjat tänka i termer av vad jag vill ha ut av min resa framåt och vad jag behöver ändra på för att komma framåt.

När olyckskorpar kraxar väljer jag att luta mig tillbaka och vända mig inåt för att ta del av min egen visdom. Sedan tidigare har jag fått lärdomen att inte ha för bråttom och istället lita på att jag får den vägledning och hjälp som jag behöver på vägen framåt. 

I den här processen är varje ärr från tidigare erfarenheter viktiga. Det handlar om att släppa rädsla och oro, för det är egots språk.  Det handlar istället om att fundera över vad är det värsta som skulle kunna hända i situationen och så vet jag det. Genom att höja mig över oron och rädslan och istället göra aktiva val, kommer jag att få en annan utgång i processen. 

Jag har redan varit i det värsta scenariot och jag klarade mig helskinnad ur det med ärr som sagt. Nu är utgångsläget ett annat – den här gången har jag utbildning och erfarenhet – som är en fördel i framtiden. Vad jag väljer att göra av denna fördel är upp till mig.  Jag vet att ibland handlar det om att inte kämpa emot, utan att bara släppa och tillåta sig falla bakåt för att fångas upp av mjuka händer. Livet prövar oss på många olika sätt och i olika former. Det gäller att ha insikt om det. 

Mia Backelund 2017 (C)

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s