Publicerad i Betraktelser

ATT VÅGA SPRÅNGET


Någon klok person har sagt: 

”Vi ser inte världen som den är, vi ser världen som VI är”.

Genom hela livet tar vi med oss livserfarenheter om den vi är och vad vi ska göra/inte göra. Dessa erfarenheter har förts över till oss från tidigare generationer och vi växer upp med olika föreställningar om hur livet ska gestalta sig. 
Alla människor har både sanningar och lögner som programmerat oss. Från välmenande föräldrar har vi fått lära oss vad som passar sig och vad man ska undvika för misstag så att man kan bli en ”normal” människa. Denna programmering bygger på rädsla och rädsla är en stark kraft. 

När jag började min medvetna vandring i personlig utveckling för tolv år sen var jag en rädd människa. Jag kände mig utanför ibland, men när jag under dessa år valde att skala bort lager av olika livslögner så har en annan bild av mig själv tagit form. 

En mycket sannare och renare bild av den jag egentligen innerst inne är i mitt hjärta. På olika sätt har jag tydliggjort för mig själv milstolpar i min utveckling. Milstolpar som är sanning för mig.

Jag tänker att livet är en fantastisk resa, men vi tenderar att glömma bort att ALLT ÄR MÖJLIGT för att vi hellre lyssnar på rädslan som ropar alldeles för högt. 

Från att ha varit en person som la min egen lycka i andras händer, har jag börjat tänka och lyssna på kroppens språk mycket mer. 
Jag har förstått att när jag tillåter att rädslan styr i livet, blir jag sjuk av stressen som produceras. Det är lätt att dras med och känna oro inför framtiden, men jag väljer att bryta där och istället tänka i aktiva val. 
Vad som helst kan hända i morgon och jag funderar över hur jag vill förhålla mig till det. 

– Ska jag välja prestigefyllda arbetsplatser eller ska jag välja en väg som känns bättre för mig? 

– Om jag ändå ska flytta, varför inte söka nytt jobb där jag vill bo?

När jag sätter hjulen i rullning på detta sätt tar jag över kontrollen. Jag är inte beroende av prestigefyllda arbetsplatser, jag har all makt att skapa mitt eget liv och det är spännande tycker jag. 
Tidigare erfarenhet från att arbeta i verksamheter där man inte visste från månad till månad hjälper mig att handla. 

– Tänk framåt, hur ser drömframtiden ut? 

– Hur ser drömjobbet ut?

Monster finns bara i mitt huvud, så jag tänker istället: Vad är det värsta som kan hända? Och väljer att handla aktivt istället. 

 Mia Backelund 2017 (C)

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s