Publicerad i Betraktelser

TRE SAKER JAG BEHÖVER VARJE DAG

Varje dag har jag tre områden att jobba med. Det är områden som handlar om utmaningar och möjligheter, styrka och kärlek i livet och att våga språnget varje dag. 

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER
I det första området jobbar jag med de tre T:na

TILLIT

TOLERANS

TÅLAMOD

TILLIT handlar om att jag har tron på mig själv och vad jag kan. Att jag klarar av utmaningarna som jag ställs inför, men också att jag litar på mig själv och vågar anta möjligheterna. 

TOLERANS handlar om att jag behöver förlåta mig själv ibland. Att ha medkänsla för hur jag känner tänker och handlar. Och inte sparka på mig själv, för ibland blir det tokigt, utan säga förlåt och ta nya tag. 
TÅLAMOD handlar om att låta saker och ting ta sin tid. Inte forcera, stressa, bli arg eller bitter. Att ha tålamod handlar om att andas och aktivt fundera på vad jag kan göra för att få saker och ting att hända i framtiden. 
STYRKA OCH KÄRLEK I LIVET
Det andra området handlar om att tro på min egen styrka och ta emot kärleken från alla de som jag har förmånen att ha i mitt liv. Utmaningar under livet har utvecklat min styrka, men också förmågan att ta emot den utsträckta handen och acceptera kärlek och värme från omvärlden. Det handlar om att finna värmen vid frukostbordet, i fikastunden med vännerna och bestämma mig för att livet är fantastiskt att leva.

VÅGA TA SPRÅNGET VARJE DAG handlar om att medvetet arbeta med mina egna tillkortakommanden för att vara den bästa versionen av mig själv varje dag. 
Det är exempelvis frågor som …

– hur vill jag må?

– hur vill jag vara som medmänniska? 

– hur vill jag vara som lärare? 

– hur vill jag vara som djurälskande människa och vad kan jag ge mina små? 

– hur vill jag vara som dotter/syster/svägerska/faster? 

– hur vill jag vara som bästa vän?

– hur vill jag vara som anställd? 

I varje område finns alltid någon bit att jobba vidare med. Vissa dagar behöver jag jobba med tålamodet, andra dagar är det den inre kritikern som poppar upp och den fjärde dagen mår kroppen kasst. 
Varje dag är således en ny dag med nya utmaningar och möjligheter. 

I mitt utvecklingsprojekt om min egen personliga resa upptäcker jag nya pusselbitar varje dag som handlar om hur jag ställer mig till normer och värderingar och hur jag vill vara som människa.
Mia Backelund 2017 (C)

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s