Publicerad i Dagens bild

Småkattsmorsa

Här är Rut. Hon flyttade in med oss i lördags och helt plötsligt har jag fullt upp med en liten tjej som är om sig och nyfiken på allt.  Från skåp till skor. De vuxna katterna ser henne som en inkräktare och det var spänt några dagar. Flora är surast och Majken mer nyfiken. 

Det roliga med Rut är att hon passar så bra ihop med sitt namn 🙂 och det roliga med att vara småkattsmorsa är att jag verkligen måste vara med på noterna. För Rut är överallt. Hon är förtjusande söt när hon ska nosa en på näsan och hon är rätt så illbattig när hon väcker en på natten för att hon vill leka när andra helst vill sova. Hon är rätt så mammig och har adopterat mig som sin mamma. Och det är ett privilegium att få vara en så pass viktig del av hennes liv. 

Jag konstaterar att tjusningen med djur är deras fantastiskt stora hjärta, humor och spridandet av glädje. Ett nytt litet hjärta att ta hand om och tomrummet efter Leo som blev i våras har återigen blivit fyllt av Ruts påhitt. Med djur följer ansvar – så menar du inte till 100% allvar med att ha djur så skaffa inga. Älskar du djur och har en plats i ditt hjärta för dem – låt deras ljus fylla din tillvaro med kärlek, glädje och skratt. 

De bästa lärare jag har eller har haft i mitt liv är djuren. De bara är som de är – precis som jag är.

Mia Backelund, 2017 (C)

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s