Publicerad i Ledstjärnor för inspiration

Proaktivt förhållningssätt – ett bra verktyg i vardagen

I vardagen händer mycket som kan göra att stress och irritation kan uppstå. Det kan vara små saker, som exempelvis försenade tåg, som blir stora och jobbiga.

Människor hantera sådana situationer på olika sätt. De kan exempelvis vara reaktiva och bli högljudda eller få panik. Eller så är de proaktiva och tar det istället lugnt och funderar på vad de kan ändra på för att själva må bra.

Ett proaktivt förhållningssätt hjälper mig att ta det lugnt och må bra. När jag gör förändringar är det för att jag vill fungera bra, ha en schysst tillvaro och en bra hälsa.

Så här på det nya året är det viktigt att lägga upp en bra strategi för att må bra. Ändra på sådant som du inte känner är bra för dig. Tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv.

Mia

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s