Publicerad i Betraktelser

Vinterns stillhet

Jag älskar stillheten som råder om vintern. Skogen där kompakt tystnad råder. Den sovande, bidande väntan på att andra tider ska komma.

Nu är inte min allra bästa vän hemma, finska lapphunden Amy. Men i hennes sällskap blir fikastunderna när jag kokar mitt kaffe i ett stormkök, de allra mysigaste stunderna.

Det ska vara kallt om vintern tycker jag. Det ska vara isande kyla som biter i kinderna och mycket snö. För att pulsa sig varm en solskensdag i riktigt mycket snö, är frid för själen.

När isen har lagt sig på sjöar och vattendrag. Och isen ligger spegelblank framför mig. Och jag kan sitta i en snödriva och njuta med mitt kaffe. Då tystnar sinnets malande tankar och jag njuter av stunden.

Vilka är dina solskensstunder i vardagen?

Mia

Författare:

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva. Det sägs att alla människor har en unik gåva som gör att de kan uttrycka sig på sitt eget unika sätt. Jag skriver med passion och kan sitta i timmar med mina skrivarprojekt. Till vardags arbetar jag som lärare och jag tycker att min passion för skrivande och lärarskapet går hand i hand på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s