Verktyg att använda i vardagen

Välkommen att ladda ner PDF: Verktyg att använda i vardagen

Ända sen jag var liten har skrivarlusten funnits hos mig. Att vara historieberättaren som samlar folk vid lägerelden, för att dela visdom och erfarenheter.

Jag tänker att erfarenheter kan inspirera människor att vinna personliga segrar, när en ser att andra har lyckats före dem. Sen gör var och en på sitt sätt, efter egna förutsättningar. Bara att höra om någon som lyckats lösa problemet före ger hopp och kanske även förtröstan. Vi är väldigt sällan ensamma med erfarenheter som kommer från livet. De flesta har upplevt liknande problem och löst dem med kreativitet.

Med hjälp av olika strategier har jag lyckats se vilka sanningar som jag närt om livet på olika sätt. Jag har god hjälp av alla coachande samtal som jag deltagit i under utbildningarna som jag gått fått nya insikter. För att kunna hjälpa andra, måste jag själv ha vandrat samma väg och då fått kunskaper, nycklar och strategier som hjälpt mig vidare i livet.

Livet kan förstås på olika sätt så klart. Vissa människor ser livet med cynism och att människorna är som pjäserna i ett schackspel, andra ser livet som en väg full av möjligheter och utmaningar. Jag ser livet som ett tillfälle att lära mig ny kunskap inom olika områden. Den största och viktigaste läxan är att:

  • Ha tålamod
  • Ha tillit
  • Acceptera
  • Släpp taget

Ju mer jag kämpar, vill kontrollera och klamra mig fast – desto mer utmattad blir jag. Under resans gång har jag lärt mig att allt i livet behöver tid för att utvecklas, jag behöver lita på när jag väl tagit första steget och satt hjulet i rörelse ska jag bara följa med och acceptera vad som händer. Och ibland behöver jag också lära mig att släppa taget om det förgångnas spöken, om människor som är fast i sin egen sanning och om saker som inget ger mig något fruktbart längre.

I den här boken delar jag med mig av verktygen som jag använder ofta och som fungerar för mig att komma framåt.

Mia